2 recensie (s)

 1. Olga Krylova, Orjol

  Ik heb gelezen dat knoflook voor het planten wordt gedesinfecteerd in een oplossing van kaliumpermanganaat. Is het nodig om dergelijke manipulaties uit te voeren met de uien die ik voor de winter wil planten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ongeacht het seizoen kunnen zaden en plantmateriaal ziekteverwekkers op hun oppervlak bevatten en een behandeling vóór het zaaien zal nuttig zijn om ze te vernietigen.

   U kunt de ui 1-2 minuten onderdompelen in een verzadigde oplossing van kaliumpermanganaat (1 g kristallen per 100 ml water) en vervolgens onder stromend water afspoelen. Een lagere concentratie kaliumpermanganaatoplossing (die vaak op internet wordt aangegeven) heeft geen nadelig effect op microben, daarom is een roze oplossing niet effectief.
   Als de planten in de zomer ziek waren, raad ik aan om de ui te behandelen met speciale fungiciden (Maxim, Vitaros). Hun effect houdt enkele weken aan totdat de planten wortel schieten. Ze beschermen het plantmateriaal tegen infectie in de tuin.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar