2 recensie (s)

 1. Alevtina Borisenok

  Vorig jaar kweekte ik witte klaver op de paden tussen de bedden. Aan het einde van het seizoen merkte ik dat er wit mos op de site verscheen. Waarom gebeurde het?
  Hoe kom je ervan af?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het uiterlijk van wit moerasmos en de teelt van witte klaver zijn op geen enkele manier met elkaar verbonden.
   Over het algemeen is waargenomen dat mos vaak voorkomt in zure gebieden. Daarom raad ik aan om eerst de zuurgraad van de grond te controleren. De eenvoudigste manier om dit te doen is met lakmoespapier en een weegschaal - dit alles wordt in elke tuinwinkel verkocht. U kunt de grond naar het laboratorium brengen, waar zij een nauwkeurige analyse zullen maken.
   Als wordt bevestigd dat de grond zuur is, moet in de herfst dolomietmeel worden toegevoegd (300 g per 1 m²).
   Als blijkt dat de zuurgraad van de grond normaal is, moeten de gebieden met mos 3-4 keer per week op een schopbajonet worden gegraven en goed worden losgemaakt. Giet daarna af met een roze oplossing van kaliumpermanganaat, verwarmd tot 60 graden en graaf opnieuw. En je kunt het mos op de site vergeten!

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar