4 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Koudebestendige gewassen zoals wortelen, bieten, peterselie, spinazie, sla, enz., beginnen pas voor de winter te zaaien na het begin van een stabiele koudegolf, wanneer de luchttemperatuur niet hoger is dan 2-3 °. Het is belangrijk om niet
  maak een fout met de timing: de zaden mogen niet ontkiemen en ontkiemen in de herfst. Voor wortelen, peterselie en bieten is het raadzaam om rassen te kiezen die resistent zijn tegen schieten; alle rassen zijn geschikt voor spinazie, sla en dille.

  Het planten van winterzaden mag niet zo diep zijn als bij het zaaien in de lente (0-5 cm hoger), en bestrooi met zand of een voorbereid substraat. Maar het aantal gezaaide zaden moet met 1-20% worden verhoogd in vergelijking met het voorjaar.
  De beste mulch voor wintergewassen is turf en compost, ze moeten 2-4 cm in de grond worden ingebed.

  antwoord
 2. Tamara Grigorievna

  Gewassen voor de winter
  Om voor de winter te zaaien, bereiden we de bedden zorgvuldig voor: we graven de aarde op met superfosfaat en as en wachten op een koudegolf. De temperatuur is gedaald - u kunt uien gaan zaaien. Voor het planten moet je het 1 uur in een oplossing van frisdrank (1 theelepel frisdrank per 2 liter water) laten weken, zodat de ui geen pijl geeft. We maken rijen op het tuinbed, geven het overvloedig water en planten het dikker zodat het in het voorjaar kan worden doorbroken en gebruikt voor salades. Voor de winter kun je bieten planten zodat ze tijd hebben om te rijzen, kracht en suikergehalte te krijgen voor het begin van een zwoele zomer, evenals wortelen en knoflook. Succesvolle landingen!

  antwoord
 3. S. Lebedeva, Nizjni Novgorod

  Is het mogelijk om tomaten voor de winter te zaaien?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Het heeft geen zin om deze warmteminnende gewassen voor de winter te planten. Slapende zaden kunnen de winter overleven. Zeker, op je bedden groeiden zulke "weedy" tomaten uit onbekende zaden. Maar ze ontwikkelen zich veel langzamer dan zaailingen, wat betekent dat ze later vruchten beginnen af ​​​​te werpen. Zelfs als je geen jonge planten verliest tijdens de lentevorst, kan deze methode niet worden beschouwd als een garantie voor oogst.

   N. STEFANOVA, agronoom

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar