hoe 1

 1. Raisa MATVEEVA, Cand. biol. wetenschappen

  Wat voor soort “beest” is de aardbeibladkever?

  Dit ongedierte beschadigt aardbeien (tuinaardbeien) en bessenstruiken die ernaast groeien - krenten en kruisbessen. Bladeren op beschadigde bessenvelden drogen voortijdig uit. Als je goed kijkt, zie je er plaaglarven op.

  Controlemaatregelen
  De kevers overwinteren onder aardbeien- en bessenstruiken. Bedek daarom, zonder te wachten tot ze tevoorschijn komen, de grond onder de planten, bijvoorbeeld met stukjes oud dakleer, film, karton. De meeste kevers zullen niet onder zo'n barrière vandaan kunnen komen en zullen sterven. Maar een deel van de kevers komt toch nog in de struiken terecht en je kunt een landingsfeestje van je buren verwachten. In dit geval zou het eind april nuttig zijn om aardbeien en krenten te behandelen met een medicijn tegen een complex van ongedierte op bessenvelden - bijvoorbeeld Figoverm, Kinmiks of Actellik (strikt volgens de instructies). Bij het spuiten moet u ervoor zorgen dat het product op de onderkant van de bladeren terechtkomt, waar het grootste deel van de kevers en larven zich bevindt.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar