2

2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik deed een interessant experiment met aardappelen. In het voorjaar, half maart, toen ik tomaten op zaailingen zaaide, plantte ik drie aardappelspruiten in een kleine doos. Het was pijnlijk jammer om ze weg te gooien, ze waren zo mollig. Na enige tijd stegen ze op en begonnen actief te groeien. Zodra het eind april warmer werd, heb ik deze zaailingen overgeplant in een grote pot en in een kas gezet (foto 4). Daar groeide de struik zo sterk dat het alleen nodig was om hem water te geven. Meerdere keren voer ik met verdunde mest.
  De hele tijd wilde ik zien wat daar groeide, maar ik hield mezelf in en pas toen de toppen geel en droog begonnen te worden, en dit gebeurde op 5 augustus, goot ik de inhoud van de pot uit en was verrast. Er werden 10 middelgrote aardappelen, 7 kleine en 3 "erwtjes" geproduceerd. Nou, ik had nooit verwacht dat ik aardappelen zou opgraven van drie spruiten voor een paar volledige maaltijden!

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Deze zomer is heet, en vorig jaar werd hij eind augustus "geboren" - phytophthora op aardappelen is daar. Een deel van de oogst ging verloren en ik heb het land op die plek dit jaar in quarantaine geplaatst. Ik heb vier nieuwe plekken gevonden voor aardappelen. Er waren niet genoeg van hun eigen zaden - ze moesten ze planten met ogen die waren gesneden uit grote gekochte aardappelen. En dit is wat er gebeurde.
  Er zijn twee rijen op het bed van ogen (foto 1). Uit mijn eigen zaden in een doos tussen de balkondeuren groeiden spruiten van 30 cm Ik plantte ze liggend in een greppel - ik plant altijd op deze manier, we graven geen veld in het voorjaar. Op de bodem gieten we as, gemalen eierschalen en gras gedrenkt in een puree. Bovenop het gras leg ik de gekiemde aardappelen. Ik graaf de volgende greppel, vul de eerste rij met aarde en herhaal dit met elke nieuwe rij (foto 2).

  Niet alle ogen zijn open. Van de drie of vier spruiten, één ontsproten, op sommige plaatsen twee. De herfst zal laten zien wat de oogst zal zijn. Van de overwoekerde spruiten groeiden de struiken weelderig en vroeg. Op dezelfde dag plantte ze met de buren aardappelen met lange spruiten - ze ontsproten vier dagen eerder dan die van de buren en bloeiden ook eerder. Ik plant lange scheuten voor het tweede jaar - een goede oogst. Alle knollen zijn groot, schoon, smakelijk.

  Aardappelen telen op onvruchtbaar land - wat te doen in een gat (Perm)

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar