2 recensie (s)

 1. 3. Fedorova, Smolensk

  Er was een kers in mijn tuin - ik heb hem niet geplant. Het bloeide elk voorjaar, maar droeg geen vrucht. Ik weet niet meer wie me adviseerde, maar de voorlaatste val goot ze 2 emmers limoen onder de boom en zei goed met een kers: "Als je, mijn schoonheid, geen fruit geeft, moet je snijden het naar beneden.” Vorig jaar gaf de kers zo'n langverwachte oogst. Hoe kon dit gebeuren?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Van tijd tot tijd krijgen we zulke brieven waarin alles werd beslist door een "gesprek" met een boom. Maar laten we het er niet over hebben. De meningen kunnen hier heel verschillend zijn. Maar de introductie van kalk is een andere zaak. Kalk vermindert immers de zuurgraad van de grond en op zure gronden dragen kersen bijna geen vruchten. Toegegeven, 2 emmers onder één boom is veel.
   Als desoxidatiemiddelen wordt niet alleen gebluste of ongebluste kalk toegevoegd, maar ook gemalen kalksteen, dolomietkalksteen, krijt, schelpgesteente, houtas. Doseringen zijn afhankelijk van de zuurgraad, mechanische samenstelling van de grond en het te telen gewas. Doseringen van gemalen kalksteen kunnen bijvoorbeeld variëren van 100-150 g/sq. m op zand- en zanderige leembodems met een licht zure reactie tot 1-1,4 kg / m². m op klei, sterk zure bodems.
   Het is beter om kalkmaterialen 1-2 jaar voor het planten of ervoor aan te brengen, gelijkmatig verdeeld over het hele gebied. U kunt pas na 5-7 jaar opnieuw bekalken.
   Houd bij het kiezen van een materiaal voor bodemdeoxidatie rekening met het neutraliserende vermogen ervan. In krijt wordt het genomen als 100%, in ongebluste kalk - 120%, dolomietmeel - 90%, as -80% of minder, afhankelijk van waaruit het is verkregen. Op sterk zure grond is het dus beter om kalk toe te voegen, en op licht zure grond kan ook as worden toegepast.

   Kalk als deoxidator is een uitstekend materiaal. Het is goedkoop, klein, wat betekent dat het snel zal werken. Om zure middelgrote leembodems te neutraliseren, 300-600 g / sq. m, limoen, afhankelijk van de zuurgraad (hoe zuurder, hoe groter de dosering).

   Maar vergeet niet dat de dosis afhankelijk is van de samenstelling van de grond. Hoe lichter de grond, hoe minder kalk er nodig is.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar