3 recensie (s)

 1. Marina Zatsepina, Mr. Bragin

  roze schimmel op tomaten
  Aan het einde van het seizoen verscheen er een vreemde roze schimmel op de tomaten. Op de struiken zelf verschenen ook natte roze vlekken op de bladeren. Ik deed niets, ik verwijderde gewoon de planten, laadde ze in een kuil, bedekte ze met ongebluste kalk en aarde. Moet ik in het voorjaar nog iets anders doen zodat het probleem zich niet opnieuw voordoet?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Afgaande op de beschrijving is dit Fusarium - een schimmelziekte. De infectie zit in de grond, dus je moet er eerst mee werken. Voor preventie is het niet alleen nodig om de planten zelf te verwijderen, maar ook om de aarde te desinfecteren, en is het wenselijk om de bovenste laag aarde in de kas volledig te veranderen.
   In het voorjaar, vanaf het moment dat de grond ontdooit, morst u deze met oplossingen van nuttige micro-organismen (Baikal, Radiance). Ze zullen de ontwikkeling van Fusarium onderdrukken. Bovendien raad ik je aan om tomaten te kweken die resistent zijn tegen Fusarium-variëteiten (Aramis, Biathlon, Intuition).

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  sorry, maar je zaailingen, als ze poten hadden, zouden van je zijn weggelopen: je hebt ze gemarteld met je topdressing en stimulerende middelen! Een klein zaadje is ontkiemd - het heeft voldoende voeding als het in goede grond wordt geplant (aarde, zand, een beetje as en humus). Niet overstromen! Licht, warm - groei van vreugde.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar