1

hoe 1

 1. T. MIRONOVA Krasnodar

  Net als mijn moeder, die, zolang ik me kan herinneren, aan hoge bloeddruk en daarna aan verschillende hartziekten leed, ervoer ik na vijftig jaar ook alle ‘geneugten’ van hoge bloeddruk. En het lijkt erop dat de leeftijd nog niet kritisch is, er zijn nog een hele 50 jaar tot mijn pensioen, maar ik had niet de kracht om te werken zoals voorheen.
  En mijn man heeft mij geholpen. Hij komt uit Moldavië en gaat elk jaar op bezoek bij zijn bejaarde ouders, en van daaruit bracht hij mij... een emmer medicijnen. Het bleken gewone abrikozen te zijn. Ze hebben hele abrikozenboomgaarden in hun dorp en de bewoners hebben pas op zeer hoge leeftijd last van bloeddruk of hartproblemen.
  Ik at het geschenk dat ik had meegebracht na een tijdje met plezier op
  Ik voelde me veel beter, niet alleen daalde mijn bloeddruk, maar mijn maag deed ook geen pijn meer. Er groeien verschillende bomen in onze tuin, maar we hadden geen tijd om voor ze te zorgen, en toen liet onze gezondheid het niet toe, waardoor de oogsten veel te wensen overlieten.
  Willy-nilly moest mijn man zich herinneren hoe hij in de tuin bij zijn ouders thuis werkte. In de herfst kochten we twintig zaailingen van twee variëteiten van vrienden - ze adviseerden ons Roodwang vanwege de vroege vruchtvorming en Hongaars, omdat het resistent is tegen ziekten en plagen, en plantten ze aan de zonnige kant van de tuin. En in het voorjaar zijn de oude bomen verzorgd. Zodra de sneeuw smolt, bemesten we met organisch materiaal, en twee weken later - snoeien voor vruchtvorming, d.w.z. dunde de toppen van de bomen uit en verwijderde alle droge en in elkaar verstrengelde takken. Vervolgens hebben we in juni de zomer gesnoeid, zodat de boom nieuwe scheuten zou produceren voor de oogst van volgend jaar.

  Het is verbazingwekkend, datzelfde jaar verzamelden we van elke boom 4-5 emmers abrikozen, en het jaar daarop twee keer zoveel. Door de jaren heen hebben nieuwe bomen vruchten afgeworpen en nu is er geen tekort aan abrikozen. Zodra ze rijp zijn, eet ik vers fruit, en dan het hele jaar door gedroogde abrikozen, conserven en jam. Geloof het of niet, ik ben gestopt met het innemen van de pillen. Dit jaar ben ik met pensioen gegaan, maar ik ben nog niet van plan om mijn baan op te zeggen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar