2 recensie (s)

 1. Lilia Samoilova, Roslavl

  Vaak wordt geadviseerd om de wimpers van komkommers te knijpen zodat ze meer vrouwelijke bloemen geven, en dus meer vruchten. Werkt het met hybrides? Is het de moeite waard om in de wimpers te knijpen om hun opbrengst te vergroten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Om te beginnen zou het goed zijn om de kenmerken van de geselecteerde komkommerhybride te lezen, lees de beschrijving op de verpakking. Daar kan worden aangegeven dat deze hybride over het algemeen alleen vrouwelijke bloemen vormt en er dus niets af te snijden is.
   Maar over het algemeen is het advies om de wimpers te knijpen niet zonder logica: dit stimuleert inderdaad tot op zekere hoogte de vorming van vrouwelijke bloemen in de plant. Maar doe het voorzichtig (bij voorkeur in de ochtend). Probeer daarnaast je handen of het gereedschap waarmee je de wimpers verwijdert te desinfecteren om niet per ongeluk een mogelijke infectie van een zieke plant naar een gezonde over te brengen.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar