3

3 recensie (s)

 1. Regio N. Koshratova Penza

  We kochten een aardappelras van Nederlandse selectie en dat beviel ons twee jaar lang met een hoge opbrengst. En op de derde gaf hij niets.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Misschien is het niet oogsten van het Nederlandse ras het gevolg van het bewaren van de pootknollen bij hoge temperaturen. Dit kan leiden tot een verhoogde ontkieming van de ogen en herhaalde verwijdering van ontwikkelde spruiten, en zelfs bij late aanplant, leidde tot oogstverlies. Verder, om hoge opbrengsten te behouden, moeten pootaardappelen van zowel binnenlandse als buitenlandse variëteiten om de 3-4 jaar worden vernieuwd voor knollen van superelite, elite en eerste reproductie. Anders daalt de opbrengst sterk.

   Wat zijn de eigenaardigheden van de Nederlandse technologie? Allereerst is het een grondige grondbewerking (losse en fijn klonterige structuur).
   Ten tweede mag er geen onkruid op de site zijn. En het allerbelangrijkste - naleving van discipline: alle technieken worden efficiënt en op tijd uitgevoerd.
   Onze hoveniers, ook die in de regio Penza, kunnen bepaalde elementen van de Nederlandse techniek goed gebruiken. Alleen pootaardappelen die zijn genezen van ziekten mogen worden geplant; ze mogen niet worden gebruikt onder de tweede reproductie. Knolverwarming, ontkieming, optimale timing en plantpatronen zijn vereist. Na ontkieming worden voor het planten knollen geselecteerd, waarop minimaal vijf ogen zijn ontkiemd, zodat er per 1 m² minimaal 30 stengels ontstaan. Op basis hiervan worden 6 knollen geplant, wat neerkomt op 100 planten per 600 m².

   Het planten van knollen is ondiep - met 4 cm. Rijafstand is 75-80 cm. Wanneer scheuten verschijnen, wordt hoog geharkt: ribbels worden 23-25 ​​cm hoog en 75 cm breed aan de basis gemaakt. Daarna andere inter -rijenbewerking wordt niet uitgevoerd.
   Herhaaldelijk (4-6 keer) bespuiten van planten met preparaten tegen Phytophthora is noodzakelijk, aangezien Nederlandse aardappelrassen niet immuun zijn voor deze ziekte.
   Nederlandse boeren oogsten vroeg: voor voedsel - eind augustus of begin september, voor zaden - in juli - begin augustus. Laat de oogst lager zijn, maar

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik haal het grootste deel van de tuin weg voor aardappelen, waarvan ik een oppervlakte heb van ongeveer 18 hectare. Elk jaar koop ik verschillende nieuwe producten - dus afgelopen voorjaar kocht ik maar liefst zeven nieuwe soorten van elk 3 kg. Dit zijn Souvenir Chernigov, Shchedryk, Savannah, Tiras, Gourmet, Rudolf en Blueberry.
  Ze plantte eind april hele gekiemde knollen en gooide een handvol as en uienschil in elk gat. Toegegeven, voor het planten werd het gebeitst van kevers. De zaailingen waren vriendelijk, maar zodra ze verschenen, bedekte ik ze volledig met aarde en deed dit nog twee keer. De struiken werden hoog en verspreidden zich.
  Ik vergat te schrijven dat ik alle soorten van elkaar heb gescheiden met voederonkruid. Er waren bijna geen beestjes op de aardappelen en ik verzamelde degenen die met mijn handen verschenen. Ik heb de rijen niet gemulcht, omdat ze bijna gesloten waren.
  Het was tijd om te graven en het bleek dat alle variëteiten het met elkaar eens waren: ze gaven een oogst van 1:7, d.w.z. Ik heb meer dan 14 emmers verzameld en de aardappelen zijn allemaal groot, schoon. Ik besloot dat ik alles zou achterlaten om te landen. Ik begrijp dat dit niet het beste resultaat is, maar gezien het feit dat de zomer in de regio Kharkiv meer dan heet was, over het algemeen niet slecht. En het belangrijkste was dat er helemaal geen zachte knollen waren: de rassen waren, zoals de verkopers beloofden, hittebestendig.

  En de Krasnodar-aardappel gaf het hoofdgewas. Misschien heeft dit ras een andere naam, maar toen we het kochten voor echtscheiding, werd het zo genoemd. Het ras is ook droogtebestendig, degenereert niet - we hebben het al voor het tiende jaar.

  Het lijkt zowel op Granada als op Adretta. De knollen zijn geel, ovaal, met kleine ogen, het vlees is ook geel. Aardappelen zijn ongelooflijk lekker, gekookt. Middelvroeg ras. En ondanks de hitte gaf de oogst een uitmuntend! De struiken zijn niet lang, verspreiden zich, de bladeren voelen ruw aan.
  We zetten ze op de ouderwetse manier - onder een schop, hoewel in het dorp velen ze onder een tractor zetten. Chemie van kevers werd slechts één keer gebruikt.

  Er zijn plannen om nog een aantal variëteiten te kopen waar ik goede recensies over heb gehoord - Knyaginya, Misteriya, Baron en Zoryana.
  Dat laatste is interessant omdat de coloradokever hem helemaal niet aanraakt.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar