4 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Een paar jaar geleden kocht ik twee rozenzaailingen en plantte ze in het voorjaar op de site. Met de eerste is er geen probleem. Hij bloeit uitbundig en verdraagt ​​de winter goed zonder beschutting. De tweede schoot aanvankelijk slecht wortel, was zwak. In het tweede jaar gaf hij wimpers uit die over de grond kropen, als bodembedekkers (hoewel de verkoper niets over deze functie zei). Dus ik wachtte niet op bloemen van hem. Is het mogelijk om de "grillige" bloei te maken of is het gemakkelijker om de struik te verwijderen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het is heel goed mogelijk dat de geënte rozensoort stierf en alleen de onderstam overbleef. Ik zou aanraden om de bijenkorf te verwijderen. Als je besluit te vertrekken, probeer dan steun te krijgen en er foto's naar toe te sturen. De wimpers nemen een verticale positie in en zullen hoogstwaarschijnlijk bloeien.
   Ook kan de roos niet bloeien door het afsterven van bloemknoppen (om verschillende redenen) en een teveel aan stikstof in de grond.

   antwoord
 2. Tamara Shupenina, regio Vladimir

  Ik wil een klimroos vermeerderen, maar ik weet niet hoe ik dat het makkelijkst kan doen. Vertel me alsjeblieft.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De makkelijkste manier om een ​​klimroos te vermeerderen is door middel van horizontale gelaagdheid. Om dit te doen, wordt in de herfst of lente een sterke scheut gekozen en wordt een groef van 10-15 cm breed en 15-20 cm diep vanaf de basis naar de zijkant gegraven.De bodem van de groef wordt losgemaakt met toevoeging van humus of bladcompost. Op dat deel van de scheut, dat ze op de bodem willen leggen, worden verschillende sneden gemaakt in de schors onder de nieren voor de snelste wortelvorming.

   Nadat de scheut is gelegd, wordt deze met houten of metalen haken aan de grond vastgemaakt en wordt het apicale deel verticaal boven de grond geplaatst, vastgebonden aan een pen. De greppel is bedekt met aarde.
   Tijdens de zomer mag de grond niet uitdrogen, indien nodig water geven. Tegen het volgende voorjaar zal de scheut wortel schieten. Het wordt gescheiden van de moederplant en op een vaste plaats geplant.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar