2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik kweek uien met sevkom, verwerking voor het zaaien, zoals iedereen, ik zal niet herhalen. Ik plant kleine sevok voor de winter. Als het niet wordt geplant, zal het in het voorjaar uitdrogen - al getest. En ik plant het als volgt: ik maak een groef van ongeveer 3-4 cm diep, leg elke 10-15 cm sevok neer, bedek het met aarde en loop op een rij, stap voor stap, vertrappen. Eén keer plantte hij en trapte niet, dus na een paar dagen was hij helemaal boven: de wortels groeien en duwen de bol omhoog. Sommigen schrijven dat ze de ui uitgraven wanneer deze begint te groeien. Ik heb dit nog nooit gedaan en de oogst is altijd goed.
  Ik trek de ui eruit en breng hem meteen naar zolder. Daar droogt het op en pas in september snij ik het af. Ik bewaar hem trouwens de hele winter op zolder. De warmste plek is boven het bad, ik bedek het met een oud sweatshirt erop.

  antwoord
 2. Anna CHERLENOK, Svetlogorsk

  Oma's advies voor een geweldige uienoogst

  Ik koop altijd een familiestrik voor een veer van grootmoeders op de markt. Vorig jaar kreeg ik, samen met een zak uien, waardevol advies. De tuinman adviseerde om niet overhaast familie-uien te planten. De plant houdt volgens haar van warmte en voelt goed aan als de lucht buiten opwarmt tot +25 graden.

  Direct voor het planten liet ze op haar eigen advies de bollen 3 uur weken in warm zout water (1 eetlepel zout per 1 liter water) en daarna 2 uur in een donkere oplossing van kaliumpermanganaat. Ik droogde de afgewerkte uien een beetje en plantte ze in een natte groef, waarin ik zand goot. De boog groeide uitstekend, schoot niet en werd niet ziek. Dankjewel oma voor de tip!

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar