1

hoe 1

 1. I. Kirilenko, Kirov

  Al jaren hoor ik van mijn buren dat ze geen knoflook verbouwen. En als er iets wordt verzameld, zal het in de winter rotten, dan zal het opdrogen, dan zal het ontkiemen. Ik heb hetzelfde verhaal. Het is gemakkelijker met winterknoflook: het begint in de winter te groeien - ik plant het in een doos en ik heb altijd verse groenten. Maar hoe de oogst te redden?
  Gezonde knoflook moet worden verkregen uit gezonde zaden (baby's, bollen). Drie jaar geleden, in de herfst, zaaide ik bollen winterknoflook tussen de rijen aardbeien. Dunne draadjes ontsproten in het voorjaar. Ik heb twee keer ammoniumnitraat gevoerd: in mei en begin juni. Slurry dan 2-3 keer.
  Tegen de herfst groeiden middelgrote enkeltandige uit de bollen. Ik heb ze niet uitgegraven, ik heb ze nog een jaar gelaten. In het tweede jaar voedde ze opnieuw en ging ze overwinteren in de grond. Maar in het derde jaar oogstte ze. Uitstekende hoofden: groot, gezond, bijna zonder problemen gegroeid. Ik heb een keer gezaaid en - zonder te graven, zonder elk jaar te drogen, zonder opnieuw te planten - heb ik de voltooide oogst geoogst!
  Nu zal ik elk jaar bollen zaaien en over drie jaar zal ik oogsten.
  Overigens plant ik in de herfst ook lenteknoflook, maar die bedek ik met plantenresten. Thuis wordt het slecht opgeslagen, maar het is betrouwbaarder in de grond.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar