2 recensie (s)

 1. Egor IVANOV

  Meer recentelijk leerde ik dat onopvallende grijze vlinders in een kas met tomaten een van de meest onaangename plagen zijn - een mijnmot. Het zijn niet de vlinders zelf die verschrikkelijk zijn, maar hun larven die in de stengels leven en de planten van binnenuit vernietigen. En omgaan met dit ongedierte kan erg moeilijk zijn. Daarom is onlangs begonnen met het gebruik van mechanische beschermingsmethoden. Ik bedek de tomaten op straat met een dun spinvlies en in de kas sluit ik de ramen en de deur strak met hetzelfde materiaal. Vlinders kunnen gewoon niet bij mijn planten!

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Indien ernstig beschadigd door een mijnvlinder, kan de plant afsterven. De strijd tegen larven is echt moeilijk omdat ze in de bladeren leven en contactvergiften werken niet op hen. Om ongedierte te vernietigen, behandelt u de aangetaste planten met systemische insecticiden verdund volgens de instructies, die de planten binnendringen en er anderhalve maand in blijven hangen (bijvoorbeeld Aktellik, Aktara).

   Anton LESHCHEV, Cand. van wetenschappen

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar