2 recensie (s)

 1. Marina TsAPNIK, Kaluga

  Pompoenen willen niet bloeien
  Het begin van de zomer was koud. Pompoenen wilden helemaal niet groeien. Daarom voedde ik ze eens in de tien dagen met stikstof. Nutriënten werden afgewisseld. Eerst werd 1 liter verdunde toorts (1:10) onder de wortel gegoten.
  Daarna loste ze 15 g ureum op in 10 liter water en sproeide de planten op de bladeren. Na verloop van tijd begonnen de bladeren te groeien. Er zijn echter geen bloemen op pompoenen of courgettes. Waarschijnlijk geen geluk met de variëteiten ...

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Overtollige stikstof kan een snelle groei van bladeren en stengels veroorzaken, maar er kan weinig of geen fruit zijn op mestplanten. Daarom is gevoel voor verhoudingen in alles belangrijk. Als je de planten overvoerd hebt met stikstof, probeer dan de verhouding van het gehalte aan voedingsstoffen in de bodem te verschuiven naar fosfor en kalium. Bereid hiervoor een infusie van superfosfaat (1 eetlepel per 10 liter water) en giet 1 liter onder elke plant.
   Verdun na een paar dagen 1 eetl. kaliumsulfaat in 10 liter water en ook water met een snelheid van 1 liter per plant. Fosfor en kalium zullen de vorming van bloemen stimuleren. En om de hoeveelheid stikstof in de bodem te verminderen, giet het bed na bemesting met fosfor en kalium met een infusie van micro-organismen (Baikal, BakSib, EM-Bio). Microben zullen overtollige stikstof snel uit de bodem verwijderen. Om dit proces te versnellen, prik je om de 0,5 m de grond met een hooivork om deze te verrijken met zuurstof.

   Anton LESHCHEV, Cand. van wetenschappen

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar