hoe 1

  1. Elena ISAEVA, landbouwingenieur

    Valse dauw - een bedreiging voor watermeloen
    Een van de gevaarlijkste watermeloenziekten is peronosporosis (valse meeldauw). Het verschijnt als een witte of grijsachtige poederachtige coating op bladeren en bladstelen, soms op fruit. Later vormen zich er donkere stippen op. Na verloop van tijd worden de bladeren van geïnfecteerde planten bruin en droog. Bij het eerste teken van tandplak alle planten in de tuin royaal besproeien met een oplossing van kaliumpermanganaat (1,5 g per 10 liter water). Aangetaste bladeren verwijderen en verbranden.
    Besproei de watermeloenen eens in de 10-14 dagen met een fungicide verdund volgens de instructies (Amistar Extra). Stop de verwerking 3-4 weken voor de oogst.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar