3

3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vertel me alsjeblieft, is het nodig om peren van verschillende variëteiten in de buurt te planten, zodat ze beter vrucht dragen?
  Vijf jaar geleden kocht ik het ras Lada. Ze begon pas dit jaar vruchten af ​​​​te werpen, en er zaten ... appels op. En ik heb er geen! Vandaag heb ik Chizhovskaya geplant en nu weet ik niet of ik iets anders moet kopen. Omdat ik gepensioneerd ben en niet genoeg land heb voor experimenten.

  En nog een vraag: hoe een wilde appel goed vaccineren, op welke leeftijd moet de stam zijn, hoe groot is de telg?

  antwoord
 2. Ya.Ogurtsov Belgorod

  De perentak van de zomervariëteit Bere geeft bloemen die niet gewoon zijn - niet vijfbladig, maar met een ander aantal - van 5 tot 14. Hoe dit fenomeen te verklaren?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Het zomerperenras Bere werd gekweekt in het Krasnoyut Experimental Station
   Oekraïens onderzoeksinstituut voor tuinbouw. De door u waargenomen bloemkroonveelheid kan worden geërfd van de Klappa's Lyubimitsa-variëteit, waarmee als ouder veel werk is verzet op dit station. De favoriet van Clapp kan zowel bloemen met 5 als 7 bloembladen hebben. Hoewel het teken van badstof ook om andere redenen kan worden veroorzaakt.
   Terloops zal ik eraan toevoegen dat het fenomeen van dubbelheid minder vaak voorkomt bij een peer dan bijvoorbeeld bij een pruim, maar in de literatuur wordt het in enig detail beschreven.
   Meestal is dit het gevolg van de invloed van omgevingsfactoren of schade door plagen en ziekten (zoals bijvoorbeeld bij krenten), die de normale ontwikkeling van de bloem verstoren. Daarom, als badstof niet jaarlijks verschijnt en daarom van een modificatie (veroorzaakt door omgevingscondities) karakter is, dan is hier niets verschrikkelijks aan. Maar als multipetalisme gepaard gaat met constante misvormingen van andere delen van de bloem - meeldraden, stampers - en er is geen oogst, dan kunnen we hier praten over een ongewenste knopmutatie van het transplantaat op de zaailing waarvan u de eigenaar bent geworden.

   V.Borisov, kandidaat voor landbouwwetenschappen

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar