2 recensie (s)

 1. Lyubov Rogozhina, regio Pskov

  In mijn tuin staan ​​twee kruisbessenstruiken van de variëteit White Nights. De bessen zijn erg lekker en rijpen vroeg. Vorig jaar was er veel kleur, maar om de een of andere reden vielen alle eierstokken eraf. Ik zou graag willen weten wat er met de struiken is gebeurd.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Kruisbessen komen vroeg in het voorjaar uit de rustperiode en bloeien vroeg. Daar is maar één reden voor: de late voorjaarsvorst is de schuld, die samenviel met de bloeitijd van de kruisbes. Hoewel deze bessenstruik niet kieskeurig is met warmte, sterven de bloemen af ​​bij luchttemperaturen onder -30°C en jonge eierstokken bij temperaturen onder -20°C. Om een ​​​​stabielere oogst van dit gewas op uw site te hebben, plant u variëteiten van medium en medium late rijping naast de groeiende struiken. Ze beginnen 6-14 dagen later te bloeien dan vroege rijpe exemplaren en zijn beter verzekerd tegen voorjaarsvorst.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar