2

2 recensie (s)

 1. Julia Kovaleva

  Een dacha-buurman klaagde dat ze gedurende verschillende seizoenen geen goede kersenoogst kon krijgen: bijna alles gaat naar de kersenvlieg. Nu maak ik me zorgen om mijn bomen. Wat moet ik doen als ik deze plaag in mijn tuin aantref?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - In de late herfst of vroege lente de grond in de dichtstbijzijnde stengelcirkel afgraven (de larven overwinteren ondiep). Volgend voorjaar, aan het einde van de kersenbloesem, wanneer 2/3 van de bloembladen valt, besproeit u de bomen en de grond eronder met insecticide-oplossingen: Inta-Vir (1 tablet per 10 liter water), Kemifos (10 ml per 10 liter water), Fufanon (10 ml per 10 liter water), Novaktion, Kinmiks, Sumition (volgens instructies). Herhaal de behandeling na 10-14 dagen (maar uiterlijk 3 weken voor de oogst). Zodat de larven geen tijd hebben om de grond in te gaan, oogst het gewas snel en zo volledig mogelijk. Laat zelfs geen enkel fruit op planten achter: er kunnen zich ongedierte in ontwikkelen.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar