6 recensie (s)

 1. Klara KRAVETS

  Twee jaar geleden was juli koud en regenachtig. Om de komkommers te redden, voedde ik ze met nitroammophos (1 eetlepel kunstmest gelijkmatig verdeeld over elke struik en met een schoffel in de grond geplant). Tussen de regen door wisselde ik het spuiten af ​​met Fitosporin- en Trichodermin-oplossingen. En het belangrijkste was dat de zwepen verticaal aan het net waren vastgemaakt, zodat de vruchten de grond niet raakten en niet rotten.

  antwoord
 2. Elena AGEYCHIK

  Om komkommers in het open veld langer te laten plezieren, gebruik ik bewezen trucs.

  Tot augustus schaduw ik ze met een backstage van phacelia. Ik eindig met het zaaien van een rij planten begin mei en juni, terwijl ze bloeien, snij ik ze af en leg ze als mulch onder komkommerstruiken. In augustus verwijder ik de backstage, stuur ik de overtollige greens naar de compost.

  Ik sneed alle vergeelde en gedroogde bladeren af, bestrooi de plaatsen van de sneden met as.
  Wanneer de wonden van het kapsel opdrogen, besproei ik de struik met verdunde Aquarin (20 g per 10 liter water). Ik voer eens in de twee weken bij. Als gevolg hiervan verzamel ik tot oktober komkommers!

  antwoord
 3. Larisa Sazykina, Zhlobin

  Vóór massale vruchtvorming groeien komkommers goed in de kas. En dan, letterlijk binnen een paar uur, verdorren de bladeren, de volgende dag verschijnen er lichte vlekken op sommige langs de randen. Dan beginnen de bladeren te drogen en dan de wimpers. Wat is de reden?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ik denk dat de planten last hebben van ascochitose - het ontwikkelt zich bij lage luchttemperaturen (+16 ... + 18 graden) en water geven met koud water. Het tast eerst de stengel aan (de geïnfecteerde gebieden hebben een grijsachtige kleur), dan de bladeren (eerst gaan grote chlorotische vlekken met zwarte stippen langs de randen vanaf de onderkant, daarna drogen de bladeren uit), fruit (de punt wordt zacht, droogt uit omhoog, verlengt en wordt bedekt met zwarte stippen) - en de planten sterven .

   De belangrijkste infectiebron zijn geïnfecteerde zaden. Ook hopen schadelijke micro-organismen zich op op plantenresten en in de bodem. Als de grond in de kas in de herfst niet is vervangen, doe het dan in de lente. Week de zaden voor het zaaien gedurende 12 uur in een oplossing van Fitopectin Zh (5 ml per 50 ml water). Met een snelheid van 3 liter per 1 vierkante meter, geef de komkommers meerdere keren per seizoen water, beginnend bij de fase van de cotyledonbladeren en eindigend met de vruchtperiode (geef dan 250 ml per plant uit).

   Wanneer de eerste tekenen van de ziekte verschijnen, spuit u komkommers met Phytopectin Zh (5 ml van het medicijn per 100 ml water).

   antwoord
 4. Svetlana Bochkina, Kashira, regio Moskou

  Vorig jaar werden komkommers ziek met een onbegrijpelijke ziekte: er verschenen bruine vlekken op de vruchten, de komkommers zelf werden op de een of andere manier krom. Wat is deze ziekte en hoe kan deze worden vermeden of genezen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Hoogstwaarschijnlijk is deze ziekte komkommer-cladosporiose of komkommer-olijfvlek. Het wordt veroorzaakt door een schimmel die zeer goed bestand is tegen ongunstige omgevingsomstandigheden. Heeft meestal invloed op jong fruit. Ze zijn gebogen en er verschijnen kleine bruine en donkerbruine vlekjes op. Minder vaak kunnen de bladeren bedekt raken met een netwerk van kleine bruine vlekken, die vervolgens uitdrogen en zweren en korstjes vormen. In de regel worden planten die in gesloten grond groeien ziek.
   Wat moeten we doen:
   Desinfectie van de kas en gereedschappen aan het einde van het seizoen, vernietiging van oude planten.
   Zorgen voor een gelijkmatige temperatuur in de kas. De meest gunstige omstandigheden voor het ontstaan ​​van bruine vlekken zijn 12-15 °C 's nachts en 28-30 °C overdag.

   Ventilatie van de kas (de luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 80%).

   Preventieve behandeling (weken) van zaden vóór het zaaien en besproeien tijdens het groeiseizoen met een oplossing van Fitosporin-M; de zaden weken en onder de wortel water geven met Sporobacterin.

   Preventieve behandeling van komkommerplanten vóór de bloei met 0% Abiga-Peak-oplossing met tussenpozen van 5-14 dagen tot 20 keer per seizoen. Belangrijk! De wachttijd vanaf de laatste verwerking tot het ophalen van de afgewerkte producten is 3 dagen. Ook is het 20 dagen na de behandeling onmogelijk om met planten te werken.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar