hoe 1

  1. Anastasia ROMANCHIK, Gorki

    Zodat “klis” niet groeit in plaats van een koolkop

    Een aantal jaren op rij wilde mijn kool geen koolkop vormen, in plaats van dat er brede, op klis lijkende bladeren groeiden. Ooit geklaagd over het ongeluk van een vriend. En ze vraagt ​​hoe ik de gaten vul bij het planten van zaailingen en hoe ik de kool dan voed. Het bleek dat al mijn problemen waren omdat ik bij het planten van zaailingen in de gaten een handvol verse mest gooide. Ja, en dan vaak de toorts-infusie gevoed. Kool heeft het niet nodig. Dankzij het advies van een vriend slaagden we erin om het volgende jaar sterke grote koolkoppen te kweken. En het enige dat nodig was, was om mest te vervangen door humus en bemesting met toortsinfusie te verminderen tot twee per seizoen (de eerste - twee weken na het planten van de zaailingen, de tweede - 2-3 weken na de eerste).
    En half juli maakte ze er een regel van om kool te besproeien met een oplossing van sporenelementen. Ik merkte dat het gewas daarna veel beter wordt bewaard.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar