2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik kan op geen enkele manier aubergines kweken: ik probeer nu al drie jaar zaailingen te planten. In het eerste jaar stierven bijna alle zaailingen, daarna herhaalde het verhaal zich keer op keer. Zaailingen ontkiemen, groeien, geen verdachte tekenen. Maar bij het verplanten merk ik dat de toppen van de wortels (2-3 cm), die uit de aardkluit steken, op de een of andere manier donker zijn. Hecht hier voorheen geen belang aan. Of is het een soort ziekte?

  antwoord
 2. Andrew

  Aubergine probleem! De bladeren zijn bedekt met donkere vlekken, de stengels zien eruit als stro (verzwakt, droog, kan breken bij het oogsten van de vrucht). De vruchten rotten en hebben geen tijd om te rijpen. Het lijkt op phomopsis, maar antischimmelmiddelen helpen niet. Meerdere seizoenen achter elkaar is er geen oogst.

  Hoe om te gaan met een dergelijke infectie? Vertel me wie het is tegengekomen: misschien zijn er rotresistente variëteiten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar