hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  De zorg voor tomaten is vooral het losmaken van de grond. Met systematisch losmaken tot een diepte van 5-8 cm worden onkruid, bodemkorst vernietigd, wordt de grond lucht- en waterdoorlatend. Na het tweede losmaken wordt het harken van de struiken uitgevoerd om de opwarming van de grond te verbeteren en de luchttoegang tot de wortels te vergemakkelijken. Hilling wordt in de zomer twee of drie keer herhaald, totdat de planten in de gangpaden sluiten.
  20-25 dagen na het planten op een vaste plaats, zult u merken dat de stengel van de tomaat bedekt is met "puistjes". Dit is het begin van de wortels. Hilling helpt het wortelstelsel te versterken.
  Planten ontwikkelen zich in cycli. Wortels groeien eerst. Dan stoppen ze hun groei als de vegetatieve massa begint te groeien. Dan groeien de wortels weer, maar bevriezen wanneer knoppen en eerste vruchten zich beginnen te vormen. Bij onjuiste zorg vallen deze cycli niet samen. Om ervoor te zorgen dat ze samenvallen, moet je de plant helpen bij het vormen van wortels.

  Maar we moeten zorgvuldig handelen. Als je een plant spuugt voordat er "puistjes" verschijnen, kun je ernstige schade toebrengen. Extra hilling vertrekt immers vroeg, diepere tomatenwortels zonder lucht en nieuwe kunnen zich niet vormen, omdat de tijd daarvoor nog niet is gekomen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar