2

2 recensie (s)

 1. I. SVINARENKO Shebekino

  We hebben een boomgaard geplant op ons terrein. Veel fruitbomen leveren al op, maar één volwassen perenboom heeft nog nooit gebloeid! En de variëteit is gekozen in de kwekerij, en we zorgen voor de tuin zoals verwacht ...

  Onze buurman, een ervaren tuinman, zei dat als een perenboom meer dan 5 jaar oud is en er geen bloei is, er ongunstige factoren op inwerken. Misschien is water geven in de zomer onvoldoende, de plant heeft voldoende kracht om te groeien, maar ze blijven niet langer voor bloei en vruchtvorming. In het hete seizoen moeten peren elke week worden bewaterd, 50 liter water per volwassen boom.
  Je moet je niet laten meeslepen door stikstofmeststoffen, omdat een teveel aan stikstof een toename van de groene massa veroorzaakt, maar niet het leggen van bloemknoppen, bovendien wordt de peer kwetsbaar voor ziekten.

  Regelmatig snoeien bevordert de bloei: het verwijderen van rechtopstaande of skeletachtige takken zorgt voor een goede luchtstroom en meer licht. Een perenboom heeft elke dag minimaal 6 uur zonlicht nodig, misschien wordt hij geblokkeerd door een muur, een hoge schutting of aangrenzende volwassen bomen en is er te weinig licht.

  Als het grondwaterpeil in het gebied onder de maat is, bloeit de peer pas als hij een wortel van 6-8 m lang heeft om de watervoerende laag te bereiken.

  antwoord
 2. Alexandra Fedorovna GLAZKOVA, Togliatti

  Ik heb een peer gekweekt. Vruchten tot 300 g, mooi. Laat, bereik na verwijdering, zeer geurig, sappig. Maar er is één grote MAAR. Ze smaken absoluut niet naar: grasgras - geen zuur, geen zoetheid. Ik heb geprobeerd te bemesten met kalium - het resultaat is nul. Misschien zal er een vriendelijke ziel zijn en mij vaccinatiemateriaal sturen tegen een vergoeding?
  Gezien mijn eerbiedwaardige leeftijd is het onwaarschijnlijk dat ik tijd zal hebben om een ​​nieuwe peer met zoet fruit te kweken ...

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar