2

2 recensie (s)

 1. Valentina Migun

  Ik las op internet dat het in augustus wordt aanbevolen om zo'n topdressing uit te voeren. Een liter drijfmest (mest met water in een verhouding van 1: 1) moet in 9 liter water worden gegoten, voeg 5 gram (een theelepel) vooraf opgelost boorzuur en dezelfde hoeveelheid kopersulfaat toe. Maar voor welke gewassen deze topdressing in augustus nodig is, is niet geschreven. Voor wie is het het beste? Hoeveel bijdragen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Deze aanbevelingen zijn niet helemaal correct.
   Ten eerste: drijfmest moet worden verdund met water in een verhouding van 1:5 of 1:6.

   Ten tweede: boorzuur is een bloeistimulans en voor de meeste groentegewassen zal het gebruik in augustus ontijdig zijn. Ja, en het is onwenselijk om in augustus stikstofhoudende mest toe te passen voor groentegewassen.

   Ten derde: kopersulfaat is een antisepticum en het is onwaarschijnlijk dat nuttige micro-organismen die in slurry leven het leuk zullen vinden. Daarom zal een dergelijke topdressing, maar zonder kopersulfaat, in augustus alleen nuttig zijn voor radijs, daikon. Onder elke plant kunt u 0 liter kunstmest gieten na regen of na voorlopige watergift.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar