2 recensie (s)

 1. Anastasia Vladimirovna

  Hoe om te gaan met de nakomelingen van koolvlinders? Deze vervelende rupsen knagen de hele tijd aan bladeren en ik weet niet hoe ik ermee moet omgaan, omdat je geen insecticiden op kool kunt gebruiken - je kunt er later door vergiftigd raken.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   In het arsenaal aan folkremedies zijn er veel recepten voor het omgaan met rupsen. Een van de meest effectieve planten tegen dit ongedierte is kamille. Probeer er een aftreksel van te maken en kool te spuiten. Je moet 1 kg geplette bloeiwijzen en kamilleblaadjes nemen, 10 liter heet water (60-70 graden) gieten en 12 uur aandringen. Verdun het na het filteren nog twee keer met water en voeg 40 g geraspte waszeep toe.
   Maar aan de oude recepten kun je nieuwe manieren toevoegen, geboren door de nieuwsgierige geest van moderne tuinders. Dus voor velen is gewone tandpasta de beste bescherming tegen koolrupsen geworden, wat gewoon verbluffende resultaten oplevert. Dit is wat je moet doen.

   Knijp uit de tube 3-4 el. ik. pasta, giet 10 liter schoon koud water, meng goed en laat 2 uur trekken. De resulterende vloeistof (deze moet troebel zijn) moet in een sproeier en verwerkte kool worden gegoten. De tool kan zowel worden gebruikt om rupsen te verdrijven die al uit kool zijn verschenen, als voor preventieve doeleinden. Om dit te doen, volstaat het om de koolbladeren eenmaal per week te besproeien. Koolkoppen zullen voor mensen schoon, gezond en volkomen ongevaarlijk zijn.

   raad
   Lege tubes kunnen worden gebruikt om een ​​praktisch gratis tandinsecticide te bereiden, tenzij ze natuurlijk worden weggegooid. In dit geval moeten 5-6 stukken in de lengte worden gesneden, in een kom worden gedaan en gedurende 2-3 uur met warm water worden gegoten. Breng daarna het vloeistofvolume op 10 liter.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar