4 recensie (s)

 1. S. Lebedeva Regio Tsjeljabinsk

  In mijn tuin zitten altijd veel bladluizen op krenten en diverse rupsen op appel- en perenbomen. Ik weet dat insecten kunnen overwinteren in vallende bladeren, dus in de herfst hark ik het altijd op en verbrand het. Maar ze worden niet kleiner. Hoe ongedierte te overwinnen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De redenen voor de overmatige reproductie van insecten kunnen verschillen. Dit jaar was de winter bijvoorbeeld warm, waardoor de meeste plagen veilig konden overwinteren. Om ze te bestrijden, zijn tuinbehandelingen het meest effectief in het vroege voorjaar, voordat de knoppen breken. Op dit moment beginnen insecten uit de winterslaap te komen en als ze in deze periode worden vernietigd, kunnen ze de bomen niet beschadigen en nakomelingen achterlaten. Bij lage lentetemperaturen is het beter om Profilactin Light te gebruiken, dat al werkzaam is bij temperaturen boven de 4°C. Het bevat minerale olie, die bij verspreiding over het oppervlak van de plant in de spiracles van ongedierte doordringt en deze verstopt. Dit verstoort de gasuitwisseling bij insecten, wat leidt tot hun snelle dood. Het medicijn vernietigt teken, schaalinsecten,

   antwoord
 2. Anna Mankova

  Rondom het zomerhuisje groeien veel berken.
  We verzamelen een enorme hoeveelheid gevallen bladeren. Ik heb gelezen dat het nuttig is om ze vóór het begin van de winter door de tuin te strooien, zeggen ze, in de lente zullen ze rotten en de aarde voedzamer en losser maken. Is dat zo?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Afgevallen bladeren zijn een goede organische meststof die de grond verrijkt met voedingsstoffen en de grond losmaakt. Maar om een ​​merkbaar effect te krijgen, moet het aantal bladeren aanzienlijk zijn. Afgevallen bladeren hebben immers een groot volume, maar een laag gewicht, en wanneer u een enorme zak bladeren binnenbrengt, kan de massa organisch materiaal die de grond aanvult, klein blijken te zijn.

   Daarnaast overwinteren insecten in de bladeren, ook schadelijke. Samen met het strooisel breng je ongedierte in de tuin waar je volgend jaar mee te maken krijgt. En nog iets: als droge bladeren gewoon over de bedden worden verspreid, worden ze door de wind weggeblazen. Daarom raad ik aan om de bladeren in composthopen te doen en de compost vervolgens naar eigen goeddunken te gebruiken, inclusief het op de grond aanbrengen.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar