3 recensie (s)

 1. Claudia SHUPIKOVA

  Knoflook en zijn geheimen

  Vrienden vragen altijd hoe ik erin slaag om zo'n grote knoflook te kweken. En de waarheid is dat de hoofden zo groot zijn als een vuist! Er zijn geheimen, maar ze zijn allemaal eenvoudig.
  Bij het opmaken van de bedden pas ik voor elke vierkante meter niet alleen universele minerale meststof toe volgens de instructies, maar ook een literpot verse kippenmest.
  Voor het planten neem ik alleen de grootste kruidnagels en laat ik de kleine over voor voedsel en conservering.

  Aanplant wordt gemulleerd met bijna verrotte mest. In maart hark ik de shelter aan met een hark. En het belangrijkste: tussen de teentjes laat ik minimaal 15 cm, tussen de rijen - 20 cm Ik heb lang gemerkt dat hoe dikker de knoflook wordt geplant, hoe kleiner het gewas.

  antwoord
 2. Lidia Shvetsova, Smolensk

  Wat veroorzaakt knoflook?
  Winterknoflook, die ik in de zomer heb verwijderd, ziet er ongezond uit. De tanden zijn losgekomen van de centrale staaf, op sommige plaatsen is de schil losgekomen. Wat is deze aanval? Is het mogelijk om dergelijke kruidnagel voor de winter te planten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De beschreven symptomen kunnen optreden doordat de knoflook overbelicht was in de grond, de tanden uit elkaar begonnen te bewegen zodat ze meer ruimte hadden om te groeien. Droge schubben barsten open toen het wortelen van de tanden begon.
   Wat betreft het planten van dergelijke knoflook, is het beter om geen plantmateriaal te gebruiken waarover u twijfelt. Kies alleen foutloze kopieën. Om massale schade aan knoflook door ziekten te voorkomen, moet u het bovendien voor het planten met Maxim of Vitaros inleggen. Ze beschermen planten tegen ziekten voordat de grond bevriest.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar