1

hoe 1

  1. Alexandra SOBOLEVSKAYA, Zhodino

    Hoe een bloemkool te laten groeien

    Als het ineens koud is en de bloemkool is nog niet oogstrijp, dan bewaar ik het gewas zo.

    Ik ben een ondiepe kuil aan het graven in de kas. Daarin maak ik dwarsgroeven met een diepte en breedte van ongeveer 20 cm, vul het met verwarmd water tot aan de bovenkant en wacht tot het is opgenomen. Bloemkoolplanten die met wortels zijn opgegraven, worden in greppels dicht bij elkaar geplaatst en vallen in slaap met de onderste bladeren met aarde. Ik plaats de bogen en bedek met een film die in meerdere lagen is gevouwen. Ik gooi stro aan de zijkanten van de kool. Als sommige kroppen nog niet rijp zijn voor de vorst, zet ik de resterende planten in dozen met aarde en laat ik ze in de kelder zakken.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar