6

6 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Goudsbloemen zullen ongedierte afstoten
  Zelfs vorig jaar merkte ik dat mijn buren op het platteland nooit met een veldspuit tussen hun kool door hun tuin lopen. Dat wil zeggen, ze vechten niet tegen de koolvlinder! Een buurvrouw deelde haar ervaring en ik heb er vorig jaar gebruik van gemaakt.
  Ik plantte goudsbloemen naast de koolzaailingen. Deze bloemen kunnen tuinverpleegsters worden genoemd. Hun geur stoot nematoden, wittevlieg, bladluizen, snuitkevers, uienvliegen en alle plaagvlinders af. Tegelijkertijd trekt het bijen aan.

  Ik zal er zelf aan toevoegen dat als bijvoorbeeld goudsbloemen in de buurt van komkommerbedden worden geplant, de komkommeropbrengst merkbaar zal toenemen.

  antwoord
 2. Ekaterina HARCHEVKINA, Bryanskaya obl.

  Ik plant goudsbloemen waar er een vrij stuk land is. Deze planten worden gebruikt in de strijd tegen bladluizen. Ik snij de goudsbloemen tijdens de bloeiperiode samen met de stengel, droog het, hak het fijn, doe het in een emmer en vul het met warm water. Voor 1 kg droge grondstoffen is ongeveer 5-7 liter nodig. Ik sta erop 3 dagen, filter dan en voeg 3 el toe. vloeibare zeep. Ik spuit fruitbomen en bessenstruiken bij droog, rustig weer. Zeer tevreden met het resultaat!

  antwoord
 3. Tatiana ZAKHARIEVA

  Afrikaantje in al zijn glorie

  Bij het kopen van vaste planten voor de datsja bood mijn grootmoeder, het bloemenmeisje, mij een armvol goudsbloemzaailingen (tagetes) aan als geschenk. Hun stengels waren klein en zwak en zagen er niet bijzonder aantrekkelijk uit, maar ik durfde nog steeds niet te weigeren.

  Thuis heb ik zorgvuldig de verwarde wortels gescheiden en de planten vanaf de rand van het bloembed geplant op een afstand van ongeveer 10 cm van elkaar. Mijn grond is zwaar en kleiachtig. Ik geloofde niet dat de broze ogende ‘kruimels’ het zouden overleven. Stel je mijn verbazing voor toen de struiken wortel schoten en elke week een goede groene massa toevoegden. En midden in de zomer bloeiden de eerste gele en oranje manden met bloemen!
  Minimale aandacht
  Goudsbloemen bleken de meest pretentieloze tuinbloemen te zijn. Ze vergaven mij zowel de ongeschikte grond als het onregelmatige water geven en bemesten. Maar voor de minimale verzorging beloonden ze me met prachtige bloei tot aan de vorst. En aan het begin van de herfst slaagde ik erin mijn zaden te verzamelen. Dit seizoen ga ik mijn bloembedden zeker versieren met winterharde goudsbloemen.

  antwoord
 4. Elena Kiryashina, Ulyanovsk

  Zelfs beginners kunnen goudsbloemen kweken. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, groeien snel, bloeien lang en er zijn veel variëteiten en kleuren.

  Goudsbloemen planten zich voort door zaden. Ze kunnen in de late herfst in de grond worden gezaaid en het jaar daarop kunnen ze worden uitgedund of kunnen zaailingen worden getransplanteerd. Of u kunt in de lente zaailingen kweken en deze na het einde van de vorst planten.

  Ik geef de voorkeur aan de zaailingmethode. Ik zaai eind april goudsbloemen voor zaailingen in kant-en-klare grond voor bloemen. Ik geef de groeven water met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat en verdeel de zaden gelijkmatig tot een diepte van ongeveer een centimeter. Op de container heb ik een sticker geplakt met de naam van het ras en de zaaidatum. Voordat de scheuten verschijnen, bedek ik de container met film en bevochtig ik periodiek het oppervlak van de grond. Scheuten verschijnen op de 5-7e dag. Hierna verwijder ik de zak en zet de container op een lichte plaats. Ik geef 1-2 keer per week water, waarbij ik wateroverlast van de grond vermijd (goudsbloemen zijn vatbaar voor zwartpootziekte). In het stadium van twee echte bladeren plant ik zaailingen in aparte kopjes of cassettes.
  Zorg voor zaailingen - afharden op de loggia, matig water geven en elke twee weken bemesten met vloeibare bloemmeststof.
  In de eerste tien dagen van juni plant ik goudsbloemen in de grond op een zonnige plaats, waarbij ik 30 g nitroammophoska per 1 m² toevoeg. Ik plaats de gaten op een afstand van 15-25 cm van elkaar, afhankelijk van de soort.

  In de toekomst wied ik de aanplant, geef ze matig water en maak de grond los. Twee of drie keer per seizoen voed ik de planten met fosfor-kaliummeststof in vloeibare vorm voor een weelderige en langdurige bloei.

  antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Elk jaar kweek ik zaailingen van goudsbloemen. Eerlijk gezegd ben ik moe. En tuiniers hebben weinig tijd in het voorjaar. Vertel me, is het mogelijk om de zaden van deze plant voor de winter te zaaien? Zal het harde werk verloren gaan?
  Ekaterina Grigorievna

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Dit zaaien heeft zijn voordelen. Ten eerste bloeien goudsbloemen eerder. Ten tweede hoef je niet met zaailingen te rotzooien.
   Om in de herfst goudsbloemen te zaaien, is het noodzakelijk om van tevoren een plaats voor hen voor te bereiden en vervolgens te wachten tot er stabiele vorst komt. Hierdoor kunnen de zaden niet van tevoren ontkiemen. Op de gekozen plaats moet je de grond bemesten, aanbrengen met een snelheid van 1 vierkante meter. m 2 kg humus en 1 liter houtas. Graaf de site op en maak dan ondiepe groeven en laat deze in deze vorm staan ​​​​totdat het begint te vriezen.
   Na het zaaien moet de grond worden gemulleerd met vooraf voorbereide grond, zodat de zaden niet bevriezen bij het begin van de winterkou. De optimale data in Wit-Rusland en Centraal-Rusland voor goudsbloemen zijn november. Ik wil opmerken dat deze plant niet kan worden gezaaid in gebieden met een hoge luchtvochtigheid en heel weinig licht.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar