hoe 1

 1. Olga KOSENKO, Kaliningrad, blog "Tuin zonder zorgen"

  Er is geen plaats voor een berk in de tuin

  Er is zo'n onkruid - veldwinde (of, zoals het door de mensen wordt genoemd, berk). Het ontwikkelt sterke wortels, hoewel het in het begin langzaam groeit. En dit is misschien wel de enige zwakte van de wiet, die het mogelijk maakt om het te bestrijden. Als ik een berk op de site zie, probeer ik er meteen vanaf te komen.
  Ik graaf het besmette gebied op en kies tegelijkertijd wortelstokken. De rest van de tijd snoei ik regelmatig opkomende scheuten onder het maaiveld. Deze techniek werkt echter alleen als het aantal onkruiden nog relatief klein is.
  Siderats helpen de winde van de site te verdrijven - wikke, haver, erwten, oliezaadradijs, boekweit, witte mosterd. Ik zaai ze op het perceel dat in het vroege voorjaar door het onkruid is gevangen. Tegelijkertijd verhoog ik het zaaipercentage met 20-25%.
  In het gebied waar ik vorig jaar windeplanten zag, kweek ik pompoenen, courgettes, pompoenen. Deze gewassen hebben vrij sterke stengels die niet bang zijn voor de "omarming" van een berk. Tegelijkertijd creëert hun rijke gebladerte een dichte schaduw waardoor het onkruid zich niet kan verspreiden.
  Continu mulchen van de grond op de paden tussen de bedden helpt ook.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar