2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik begeleid de draadworm
  dat doe ik. Een paar dagen voordat ik aardappelen ga planten, koop ik diepgevroren kleine visjes, leg ze op een warme plaats en bewaar ze daar tot ze rotten. Nu stop ik een vis in elk gat naast de aardappel. En dat is alles - de draadworm is weg!
  VL GEZALFD.

  antwoord
 2. Peter

  Dat klopt: het is niet nodig om rogge en haver te zaaien, ze hebben vezelachtige wortels - de ritnaald erin, zoals in het paradijs. Wat mosterd betreft, kan zich ook een probleem vormen met een kruisbloemige vlo.
  Ik heb dit allemaal meegemaakt. Eerst zaaide hij rogge - de draadworm scheidde. Ik stopte, zaaide mosterd, maar twee jaar later kreeg ik een vlo. Van haar gescheiden blijkbaar - onzichtbaar, stroomden van overal! Ik ben 82 jaar oud, ik woon in het zuiden van de regio Voronezh, we hebben Tsjernozem, maar de hele zomer is heet en er is bijna geen echte regen.
  Laten we teruggaan naar de draad. Ik bracht het op advies van een dorpsgenoot met behulp van ammoniak. Ik kocht vier flesjes van 100 ml bij de apotheek (ik heb 900 aardappelstruiken).
  In een poltorashka moet je 1,5 el gieten. ik. ammoniak, water toevoegen, schudden, en dat is alles - de oplossing is klaar.
  Ik prikte een dozijn gaten in het deksel met een priem (ik verwierp onmiddellijk de gekochte sproeier), stopte de aardappelen in de eerste rij in de voorbereide gaten. Hij nam de fles ondersteboven, drukte er lichtjes op, irrigeerde het gat in een cirkelvormige beweging en besprenkelde het onmiddellijk met aarde van de tweede rij. En zo rij na rij alle 900 holes. Toen ik half augustus begon te graven, zag ik dat er beduidend minder doorzeefde aardappelen waren.

  Dit was in 2020. Het jaar daarop plantte ik in de andere helft van de tuin aardappelen en verwerkte ze op dezelfde manier. Toen ik het uitgroef, zag ik helemaal geen verwende knollen. Ik kan niet zeggen wat er met de draadworm is gebeurd - hij stierf of ging ergens heen. En vorig jaar heb ik de kevers, de ouders van de draadworm, helemaal niet gezien.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar