2 recensie (s)

 1. Margarita Kolonkova, Omsk

  We hebben zure grond in ons gebied. Ik heb gehoord dat veenbessen met grote vruchten op zo'n plek kunnen groeien: ik zag het in de uitverkoop. Kun je me vertellen hoe ik voor haar moet zorgen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Om veenbessen op gewone grond te laten groeien, moet je een bed maken met een speciaal substraat. Maar als uw grond al zuur is, moet u veenmos en paardenveen (5 delen), grof zand en zaagsel (elk een deel) toevoegen. De pH-reactie moet tussen 4 en 5 liggen.

   Cranberry-zaailingen worden geplant volgens het schema van 25 × 25 cm, vervolgens worden de aanplant bewaterd en behouden ze later constant een hoog bodemvocht. Mest en compost worden niet onder veenbessen gelegd. Maar jaarlijks wordt deze plant gevoed met kleine doses meststoffen: eind april ammoniumsulfaat (3-4 g), dubbel superfosfaat (6 g) en kaliumsulfaat (3-4 g) per 1 m2.
   Hoewel veenbessen van vocht houden, mag er geen stilstaand water in de wortelzone zijn. Water geven wordt uitgevoerd met aangezuurd water, anders zal de plant geen vruchten meer afwerpen. U kunt water aanzuren met appelciderazijn in een verhouding van 100 ml per 10 liter water.
   Grootbloemige veenbessen zijn bestand tegen temperaturen onder nul en overleven comfortabel vorst onder sneeuw. Maar het is beter om jonge aanplant te mulchen met houtsnippers of schors van coniferen, dennenstrooisel, en voor de winter zijn de planten bedekt met naaldvuren takken.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar