3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  WARM BED UIT DE KOELKAST

  Ik had een oude Minsk-koelkast in mijn datsja. Ik heb de deur eruit gehaald en met de achterkant naar beneden in de tuin gelegd. Het resultaat was een doos met geïsoleerde wanden.
  In de herfst legde ik bladeren, gemaaid gras en groentetoppen in de koelkast. Ik heb alles stevig aangedrukt. De dikte van de laag bleek 25 cm te zijn, bovenop deze laag goot ik een laag aarde van 25 cm en bedekte deze met stro voor de winter. In het voorjaar heb ik het stro verwijderd en als proef vroege radijsjes geplant. Bedekte de rij in de koelkast met film. De zon verwarmde het boven, en de rottende biomassa beneden.

  Nadat ik een uitstekende oogst aan radijsjes had verzameld, plantte ik komkommers in hetzelfde warme bed. Ik zorgde er zoals gewoonlijk voor, alleen gaf ik het vaker water. Ook de komkommeroogst stelde niet teleur en in het najaar ontving ik ook bijna 1 kuub. m uitstekende humus!

  antwoord
 2. Tatjana Tetervova, regio Novgorod

  Watermeloenen uit mijn tuin

  Ik wil je vertellen over mijn eerste ervaring met het kweken van watermeloenen.
  Toen de kinderen in de zomer met plezier Krasnodar-watermeloenen aten, besloot ik de zaden te verzamelen en te drogen om ze volgend jaar te zaaien, aangezien de gekochte niet ontkiemden of geen eierstokken vormden.
  In het voorjaar, half april, na het ontkiemen, zaaide ze de zaden in potten met aarde. Eind mei, toen de aarde al voldoende was opgewarmd, plantte ze zaailingen op een bed onder een film, nadat ze de aarde eerder had bevrucht met mullein-infusie. De zaailingen hebben goed wortel geschoten. Tijdens de vorming van wimpers en fruit heb ik geen chemicaliën gebruikt, alleen natuurlijke meststoffen (infusie van mullein of gras).
  Hoeveel vreugde hadden kinderen en volwassenen toen de eerste kleine watermeloen op de wimpers verscheen! Hij was al met felgroene strepen. De zomer bleek heet te zijn en watermeloenen groeiden voor onze ogen. En omdat ze niet van wateroverlast van de grond houden, hebben we ze voorzichtig water gegeven. Eind augustus, toen de regen begon, moest ik alle watermeloenen verzamelen, en dat waren er veel.
  De kleinere vruchten hadden geen tijd om te rijpen, maar de meeste rijpten wel. In totaal hebben we 14 watermeloenen verzameld. Ze trakteerden familieleden en aten zelf met plezier.
  Onze regio ligt in het noordwesten van Rusland, dus warmteminnende planten uit het zuiden groeien slecht in ons land en hebben speciale aandacht nodig.
  En we zijn van plan om watermeloenen en andere soortgelijke gewassen te blijven telen.

  antwoord
 3. Valentina KAZAK, Obninsk

  Watermeloenen en meloenen: het is tijd om zaailingen te zaaien

  Om een ​​​​volledige en smakelijke oogst van meloenen en watermeloenen op de middelste baan te krijgen, zaai ik begin april hun zaden voor zaailingen.

  Eerst bewaar ik de zaden 20 minuten in een warmroze oplossing van kaliumpermanganaat. Daarna was ik het met water, wikkel het in vochtig gaas en laat het warm tot ze pikken, waarna ik het 1-2 dagen in de koelkast leg (ik zorg ervoor dat het gaas niet uitdroogt). Ik zaai één voor één in kopjes van een halve liter gevuld met aarde voor zaailingen, dek af met folie en houd warm tot ontkieming. Daarna herschik ik de zaailingen op een zonnige vensterbank.

  Na het verschijnen van 2-3 echte bladeren, los ik op in 2 liter water, elk 0,5 theelepel. kalium en stikstof, evenals 1,5 theelepel. superfosfaat (ik verdun het eerst in 0,5 liter heet water). Ik schenk onder elke plant een glas voedingssamenstelling.
  Ik plant zaailingen op een warm bed of in een kas in het eerste decennium van mei. En een week na het uitstappen, bereid ik dezelfde samenstelling voor het voeren, ik giet slechts 400-500 ml onder elke struik.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar