3

3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  EMMER VOOR ONKRUID EIGEN HANDEN

  Ik wil een tip met lezers delen die zal helpen een uitstekende container te maken voor het verzamelen van onkruid uit een lekkende emmer. Snijd de bodem van de lekkende emmer, boor gaten aan de onderkant van de muren langs de omtrek en weef er kruislings zachte draad of dikke vislijn in. In plaats van de bodem zou je een stevig gaas moeten krijgen. Het is erg handig om tijdens het wieden onkruid in zo'n emmer te verzamelen: alle aarde wordt gegoten. Het is gemakkelijker om een ​​emmer te dragen zonder overtollige aarde en je hoeft het gras niet van kluiten aarde af te schudden, je kunt het meteen naar de composthoop brengen.

  antwoord
 2. Angelina MARKUSHEVA

  Ik heb eens gelezen dat Amerikanen twee weken voor het zaaien van plantenzaden de bedden overvloedig morsen met een oplossing van wodka (150 ml per 10 liter water). Het gaat erom dat dit de groei van onkruid stimuleert, zelfs hun diep verborgen zaden en wortels breken door. Het blijft om ze snel te wieden - en je kunt de procedure tot half juni vergeten. Besloten om het in een klein gebied te proberen. Ze vormde de bedden van tevoren, morste ze met een oplossing van wodka - en tien dagen later was de tuin groen van het onkruid. Ik wiedde, zaaide groentezaden, plantte zaailingen. Toegegeven, het volgende wieden moest eind mei worden uitgevoerd. Maar als resultaat kwam het onkruid een orde van grootte minder uit.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De beschreven methode werd inderdaad in 1960 in de Verenigde Staten gebruikt. Er zijn tegenwoordig echter maar weinig mensen die het zich kunnen veroorloven om zoveel wodka op de site te gieten, en ze kunnen het zich zelfs veroorloven. Als u onkruid wilt stimuleren en vroeg wilt wieden, gebruik dan een groeistimulator. Preparaten zoals Epin, Rostmoment, NV-101 worden zuiniger uitgegeven en zijn goedkoper. Om het aantal onkruid op de site sterk te verminderen, selecteert u bovendien zorgvuldig alle onkruidwortels bij het graven van de grond. En verwijder in de zomer onnodige vegetatie voordat deze bloeiwijzen vormt.

   Svetlana KRIVENKOVA, agronoom, St. Petersburg

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar