3 recensie (s)

 1. Irina Pavlova

  Is het eind september te laat om phlox te planten? Bestelde soorten worden tegen die tijd geleverd. En welke grondsoort heeft voor hen de voorkeur!

  antwoord
  • OOO "Triest"

   — Phlox kan geplant worden tot begin oktober.

   Als de grond op de locatie zandige leem of leemachtig is, met minimale zuurgraad, volstaat het om een ​​​​greppel te graven tot de diepte van een schopbajonet en organische en minerale meststoffen toe te voegen (volgens de instructies). De greppel moet minimaal 30 cm diep zijn - zo diep dringen de phloxwortels door.
   De uitgegraven grond wordt verbeterd (vermengd met humus etc.) en weer aangevuld. Vochtige, constant drassige grond is niet geschikt voor phlox. Zure grond moet worden gekalkt (300 g kalk per 1 m²).
   Kleigebieden zijn problematisch voor het kweken van phlox. Aan dergelijke grond is het noodzakelijk om compost (1 kg), turf (5-6 kg), houtas (7 g), rivierzand (300-5 kg), superfosfaat (6-50 g) per 60 m² toe te voegen. . Dit alles wordt gemengd en bevochtigd. Kleigrond wordt toegevoegd aan zandgrond.
   De wortels van de zaailing worden rechtgetrokken, bedekt met aarde en met de handen geperst. De laag aarde boven de knoppen mag niet groter zijn dan 5 cm.
   Geplante phloxen moeten voor de winter worden gemulleerd of gemulleerd, omdat de groeiknoppen boven de wortelstok worden gelegd.

   Alexander KRAIKO, bioloog

   antwoord
 2. Aiio ROGOVSKI, Moskou.

  Lente kruipende phloxen lijken helemaal niet op hun lange broers - F. raakte in paniek. Maar ze creëren ook lichtpuntjes in de tuin en trekken wekenlang de aandacht met delicate bloemen. Nu is deze plant overal op zijn plaats. Vooral elegant heldere gordijnen zien eruit met coniferen. Er zijn al veel van zulke spectaculaire eilanden in mijn tuin gegroeid. Maar eens bracht ze kleine "grashalmen" in de grond en stak ze gewoon in de grond. Al twee keer in vier jaar tijd groef ze enorme graszoden op en verdeelde ze onder de buren. En geen enkel nieuw bloembed op de site is compleet zonder een knappe man.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar