2

2 recensie (s)

 1. Alexander Gorny, Cand. van wetenschappen

  Wintersnoei en de voordelen ervan
  In de winter is de locatie van de takken veel beter zichtbaar dan in de zomer, wanneer ze bedekt zijn met bladeren, dus het verdient de voorkeur om de hoofdcorrectie van de kronen van appel-, peren- en pruimenbomen in de winter of het vroege voorjaar uit te voeren.
  Tijdens de wintersnoei worden ongewenste takken verwijderd en scheuten die in de kroon groeien, afgesneden. Om de luchtcirculatie in de kroon te vergroten, worden dichtgroeiende scheuten verwijderd, maar niet meer dan 1/4 van hun totale aantal, omdat zwaar snoeien de groei van stiefkinderen kan veroorzaken.
  Het werk begint op een droge, heldere dag bij temperaturen boven de -5 graden, wanneer er geen gevaar is voor een scherpe daling. Bij lagere luchttemperaturen wordt hout broos, wonden barsten en genezen slecht, tuinvernis hardt snel uit, wat een goede wondbehandeling belemmert.
  Om een ​​goed resultaat te bereiken, moet u scherp tuingereedschap gebruiken, dat zorgt voor sneden van hoge kwaliteit en bevriezing van de wonden voorkomt.

  JONGE BOMEN EN HUIZEN WORDEN ALLEEN IN HET BEGIN VAN DE LENTE (VOORDAT DE KNOPPEN WAKKEN) GESNOEID. ZE ZIJN NIET TEGEN WINTERSNOEIEN - JAARLIJKSE TAKKEN ONDER DE SNIJDEN BEVRIEZEN SNEL.

  antwoord
 2. Raisa MATVEEVA, Cand. biol. wetenschappen

  Snoeien in de winter

  In januari kunt u op dagen met dooi of lichte vorst bessenstruiken snoeien. Verjong planten die lage opbrengsten beginnen te produceren: knip oude takken weg die op de grond liggen, evenals alle zwakke, zieke, gebroken scheuten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar