2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Севооборот проще некуда

  Севооборот необходим для баланса питательных веществ в почве и чтобы держать под контролем сорняки, болезни и вредителей. Значит, надо знать хороших и плохих предшественников. Их длинные перечни и круговое обращение наводят тоску, но проводить ротацию можно проще.
  Разделите участок на 4 блока и свои овощи на 4 группы: бобовые – горох, фасоль, бобы, маш и др.; плодовые – томат, перец, баклажан, огурец, кабачки, тыква, кукуруза; листовые – все зеленные и редис, все виды капусты, амарант и др.; корнеплоды и луковичные – морковь, свекла, корнеплоды семейства капустных, лук, чеснок.

  В такой последовательности группы овощей надо выращивать на участке: бобовые должны предшествовать плодовым, за ними идут листовые, потом сеют-сажают корнеплоды и луковичные. Таким образом, каждая группа возвращается на то же место через 3 года. Для плодосмена вполне достаточный срок.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  HOE KRIJG JE DRIE OOGST UIT ÉÉN GROND
  Om dit te doen, neem ik een apart bed. Eind april maak ik rijen op aandringen van 20 cm van elkaar. Daarin plant ik uien op een veer en tussen de rijen zaai ik radijs.
  Ik oogst half juni en plant meteen dille en spinazie op deze plek. Ik oogst in augustus.
  Daarna volgt het zaaien van sla en opnieuw radijs. En van de laatste plant ik slechts twee soorten die geschikt zijn om in de zomer te zaaien. Dit zijn All Season en Ilke. Eind september staat er niets meer in de tuin.
  Wat de verzorging betreft: ik geef het bed 's avonds om de drie dagen water, dun de gewassen uit, maak de grond los, voer met ureum en superfosfaat. Om radijsongedierte onder controle te houden, besprenkel ik de zaailingen met as.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar