hoe 1

  1. Anastasia CHADOVA. Regio Moskou

    Nadat ik ooit advies had gelezen over het zomersnoeien van een schoonheid, pak ik nu elk jaar een tuinschaar als de petunia zijn decoratieve effect verliest (de struik valt uit elkaar, ziet er slordig uit, bloeit erger).

    Rond half juli heb ik alle stengels langs de rand van de bloempot afgesneden, waardoor er scheuten van ongeveer 10 cm lang aan de bovenkant overbleven, waardoor de plant een nette "hoed" vormde. Ik verwijder droge bladeren, werk de bovenste laag grond bij. Ik begin de struik te voeden met een meststof met een hoog stikstofgehalte (bijvoorbeeld ureum) en besproei hem met een Ferovit-oplossing om chlorose te voorkomen (1,5 ml per 1 liter). Na 2 weken schakel ik over op kaliummonofosfaat.

    Na het scheren bouwt de petunia snel een groene massa op en vormt knoppen. Ik bewonder de weelderige bloei tot aan de vorst!

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar