3 recensie (s)

 1. Victor PARKHOMCHIK

  Als de bessenbladeren opgezwollen zijn
  Afgelopen zomer verschenen er rode zwellingen op de bladeren van rode bessen. Ik dook in de literatuur en ontdekte dat rode galbladluizen zich op de planten hadden gevestigd. Ze legt eieren op de toppen van de stengels. En zodat de geschiedenis zich dit jaar niet herhaalt, zul je in het vroege voorjaar, nadat de knoppen opengaan (maar vóór de bloei!), de bessenstruiken moeten besproeien met het Actellik-insecticide. En na de oogst behandel ik hem met meer mAktara (volgens de instructies).

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Dit jaar verschenen er bladluizen op de fruitbomen in mijn tuin. Omdat ik zelf niet lang ben, kan ik de toppen van bomen niet besproeien, maar ik moet de planten redden.
  Een goede vriend stelde mij deze methode voor. Het is onschadelijk, handig en vooral eenvoudig.

  Dus als er bladluizen aan een boom of struik zitten, moet je een oude ijzeren emmer nemen (ik had een lekkende). Maak vervolgens een aantal gaten aan de onderkant van de muur. Plaats er een oude schoen of rubberen overschoenen in (de mijne waren gescheurd) en steek een vuur aan in de container. Bedek de bovenkant met blik en laat een gat achter. Begas de hele boom met deze rook en ga eromheen. Het resultaat zal niet lang op zich laten wachten. Binnen 15 minuten is de bladluis dood. Zeer comfortabel.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Kersen krijgen aan het begin van de maand water om barsten van het fruit te voorkomen. Na het oogsten wordt de klaring uitgevoerd om in het volgende seizoen fruitknoppen te vormen. Met een sterke nederlaag van pruimenbladluizen worden planten behandeld met Fitoverm. De groei wordt regelmatig verwijderd. Om dit te doen, wordt de grond geharkt naar de plaats waar de scheut verschijnt en wordt deze afgescheurd van het wortelsysteem van de plant.
  Van volledig gerijpte vruchten I kunt u de pitten verwijderen voor de latere aanmaak van een zaadonderstam. Ze worden gewassen, gedroogd en tot de herfst of lente bewaard in papieren zakken op een droge plaats.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar