4 recensie (s)

 1. Svetlana KRIVENKOVA, landbouwingenieur

  Duiken spruiten

  Al in het stadium van één echt blad beginnen planten met elkaar te interfereren. Pak de zaailingen daarom onmiddellijk in aparte containers. Als je merkt dat de zaailingen hierna zijn gaan hangen, geef ze dan water met de oplossing van Epin (volgens de instructies).

  antwoord
 2. Kristina Markova, Kostroma

  Zodat zaailingen gezond groeien

  Onjuist water geven van zachte kleine zaailingen van eenjarige planten leidt vaak tot ziekte van hun zwarte poot.
  Meestal laait deze ziekte op onmiddellijk na overmatig water geven. Om wateroverlast in de kommen met zaailingen te voorkomen, maak ik eerst met een potlood een kleine inzinking in de grond, voornamelijk langs de muren, en giet er dan pas water in met een injectiespuit. Hierdoor blijven zowel de grond in de kom als de zaailingen droog en hebben de wortels voldoende water.

  antwoord
 3. D. Krivchenko Moskou

  Mijn tomatenzaailingen verdroegen het plukken niet goed - ze lieten de bladeren zakken en groeien niet. Dit is niet eerder gebeurd. Wat moeten we doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Bij het plukken raken planten gewond en stoppen daarom 3-7 dagen met groeien. Als de zaailingen echter gezond zijn en normale ontwikkelingsomstandigheden voor hen worden gecreëerd (voedingsbodemmengsel, verlichting, water geven, ventilatie), schieten ze snel wortel, blijven groeien en vormen nieuwe bladeren. Plukken is zelfs nuttig, omdat het de groei van nieuwe wortels op het ondergrondse deel van de stengel veroorzaakt.
   Complicaties na het plukken kunnen zijn als het laat wordt uitgevoerd en de zaailingen zijn ontgroeid. In dit geval verliezen ze tijdens de transplantatie de meeste wortels. Planten die erg langwerpig zijn door gebrek aan licht, verzwakt of aangetast door wortelziekten lijden ook.
   Als de omstandigheden voor het kweken van zaailingen niet aan de eisen voldoen, is plukken zo'n sterke stress dat het moeilijk is om ervan te herstellen. Hier zijn noodmaatregelen nodig - extra verlichting, bladvoeding met snelwerkende meststoffen met toevoeging van groeiregulatoren - adaptogenen, naleving van temperatuur- en irrigatieregimes.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar