2 recensie (s)

 1. Natalia Solonovich, agronoom

  Calciumnitraat, een tweecomponenten stikstof in water oplosbare meststof die 13-15% stikstof in nitraatvorm en 19% calcium bevat, wordt beschouwd als de beste bron van stikstof voor zure bodems.

  Calciumnitraat wordt in het voorjaar gebruikt voor de voeding van fruit-, groente- en bloemgewassen. De meest effectieve vloeibare topdressing onder de wortel. Het is goed om het te geven aan winterknoflook en raapstelen die voor de winter zijn geplant (3 eetlepels per 10 liter water), evenals aardbeien voor de bloei (2 eetlepels per 10 liter water). Een andere liefhebber van deze meststof is kool. Met een oplossing van calciumnitraat worden zaailingen onder de wortel gevoerd (1 theelepel per 1 liter water) of 1 theelepel wordt tijdens het planten aan het plantgat toegevoegd, gemengd met de grond.
  Het is ook nuttig voor bloemen (2 eetlepels per 10 liter water), vooral alle bollen, maar ook pioenrozen en rozen. Calcium bevordert de snelle opname van stikstof en maakt hun bloemstengels sterk. Ze geven calciumnitraat en ampelachtige petunia-zaailingen (1 theelepel per 1 liter water), dit versterkt het fragiele skelet van een kleine struik.

  Calciumnitraat, dat goed oplosbaar is in water, wordt vaak gebruikt voor bladdressing van tomaten, paprika's, aubergines en komkommers (1 eetlepel per 10 liter water). Ze redt nachtschadebroers van toprot en komkommers, alle bloem- en groentezaailingen van wortelrot.

  Om de opkomst van zaailingen te versnellen, laat u de oplossing (1 eetlepel per 1 liter water) en plantmateriaal weken: knollen, bollen, sevok, wortelstokken.

  antwoord
 2. Ljoedmila Veselkina. regio Voronezj

  Afgelopen voorjaar zagen sommige van mijn bloemen er na overwintering niet goed uit, ze groeiden niet goed. Ik besloot ze te voeren met calciumnitraat, waarvan ik het effect op zaailingen zag (het ontwikkelt zich sneller, vormt goed wortels).

  RESULTAAT TEVREDEN

  Ik zag kleine tekenen van groei bij huisdieren slechts een paar weken na het besproeien met kunstmest (volgens instructies). Ik heb ze weer gevoerd.
  En na anderhalve maand waren de planten onherkenbaar: niet alleen het gebladerte werd hersteld, maar er werden ook knoppen gelegd in bloeiende soorten. Dus dubbel water geven met een oplossing van salpeter gaf een impuls aan de groei van het wortelsysteem (ik zag het tijdens de transplantatie), het bovengrondse deel, en duwde de bloei niet terug.
  ALS er tenminste een deel van de wortels van de plant overblijft, kun je hem een ​​tweede leven geven.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar