hoe 1

 1. Alla Zubova

  Tomaat in het open veld

  De afgelopen anderhalf decennium heb ik tomaten alleen in de volle grond gekweekt. En niet één keer in al die tijd is mijn familie zonder oogst achtergebleven.

  Ik kweek meestal onvolgroeide tomaten. Ik geef geen voorkeur aan bepaalde soorten, ik hou van experimenten. Ik kies die aanbevolen voor open grond met een rijpingstijd van 70-90 dagen. Deze variëteiten hebben de tijd om te rijpen en een oogst te geven voordat koude nachten en regenval beginnen.
  Ik plant zaailingen meestal eind mei in de volle grond. Maar het gebeurt niet jaar na jaar, dus ik kijk naar het weer. Ik plaats tomaten op de rand met linten met twee lijnen: de afstand tussen de lijnen is 50 cm, in rijen - 25 cm Ik maak twee diepe groeven aan de zijkanten van de bedden, terwijl in het midden een rand wordt gevormd uit de grond . Dan strooi ik er goed verteerde humus over, 4 el. lepels superfosfaat en 2 el. lepels kaliumsulfaat per strekkende meter (voor 4 planten). De grond is goed gemengd met meststoffen en bewaterd met warm water.
  Ongeveer twee weken later, zodra de tomaten beginnen te groeien, snij ik de onderste vergeelde bladeren eraf, geef ze opnieuw water (indien nodig) en schoffel ze met aarde vanaf de rand. Alle verdere verzorging komt neer op wieden en losmaken. Planten zijn noodzakelijkerwijs stiefzoon en laten niet meer dan vijf borstels op elk achter. Ik geef geen water en bemest niet meer. Alleen tijdens het twee keer binden van borstels met een interval van een week spuit ik met Ovary- of Cytovit-preparaten die sporenelementen bevatten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar