2 recensie (s)

 1. Marina Efimova

  Hoe superfosfaat te verdunnen?
  Ik kom vaak tips tegen over het voeden van planten met superfosfaat. Maar als het gaat om planten die in de tuin groeien, wordt voorgesteld om kunstmest in vloeibare vorm aan te brengen. Ik heb geprobeerd het in water op te lossen - het resultaat is een dik bezinksel op de bodem, een oliefilm bovenop en een heldere vloeistof in het midden. En het is absoluut onbegrijpelijk hoe je de planten uiteindelijk moet voeden ... Hoe superfosfaat op de juiste manier te kweken voor topdressing?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ja, superfosfaat is een goede minerale fosformeststof, die vaak wordt geadviseerd om op verschillende bodems voor verschillende gewassen te worden toegepast.

   Helemaal juist: deze meststof is zeer onwillig om op te lossen in water, dus wordt hij meestal in droge vorm gebruikt, maar hij wordt aangebracht op goed bevochtigde en losgemaakte grond, gelijkmatig verdeeld over het oppervlak, en dan wordt de grond geëgaliseerd, waarbij superfosfaat wordt ingebed in de grond.
   Als u toch kunstmest in opgeloste vorm wilt aanbrengen, moet u dit doen. Verdun onder voortdurend roeren 40 g superfosfaat in een liter water verwarmd tot 30 graden. Breng vervolgens het volume van de compositie met schoon water op 10 liter.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar