2 recensie (s)

 1. Zinaida Krutilina, Volkovysk

  Hoe aardbeien (tuinaardbeien) te voeren zodat de opbrengst hoger is?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Voed aardbeien tijdens de vorming van bessen met een oplossing van minerale meststoffen (25-30 g superfosfaat, 10 g ammoniumnitraat en kaliumchloride per 10 liter water per 1 vierkante meter). In de tweede helft van de zomer groeien scheuten, wortels en bladeren actief, en vanaf eind augustus begint het leggen van bloeiwijzen van de oogst van volgend jaar, dus na het plukken van de bessen, wied de ruggen, maak de gangpaden diep los en bemest de aanplant met mullein-infusie (1: 4) met toevoeging van een emmer van 10 liter 30 g superfosfaat en 100-150 g houtas (emmer van 2-3 m²).
   Mullein kan worden vervangen door infusie van kippenmest (1:15).
   Als er geen organisch materiaal is, voer dan met volledige minerale meststof: 20-25 g ammoniumnitraat, 25-35 g superfosfaat en 10-15 g kaliumchloride per 10 liter water (verbruik per 1 m²). Of u kunt complexe meststoffen gebruiken (50-60 g nitrophoska of 40-50 g nitroammophoska per vierkante meter).

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar