2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Zaad rododendron

  Januari is een goed moment om rododendronzaden te zaaien, omdat de zaailingen de eerste weken langzaam groeien. Onthoud: de zaden van absoluut alle soorten rododendrons ontkiemen alleen in het licht en kunnen niet worden begraven!

  OPMERKING: uit zaden gekweekte boom- en struiksoorten rododendrons zijn het meest decoratief: ze produceren slanke, mooie exemplaren met een symmetrisch ontwikkelde kroon.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Als de rododendrons geel worden

  Midden in de zomer kunnen de uiteinden en randen van de bladeren geel worden bij rododendrons. Dit komt door een afname van de zuurgraad van de bodem en het onvermogen van planten om voedingsstoffen op te nemen. Wat moeten we doen? Geef ze 2-3 keer per week water met aangezuurd water (1 eetlepel citroenzuur per 10 liter water). Maak daarna de grond voorzichtig los, aangezien de wortels zich dicht bij de oppervlakte bevinden.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar