3 recensie (s)

  1. Sergej Tepljakov

    Steeds werden in de grond gevonden stenen uit de tuin en moestuin gegooid. En onlangs hoorden we dat we dit tevergeefs doen: ze zouden vermoedelijk kunnen worden gebruikt voor het mulchen van tuinbeplanting. Is het waar?

    antwoord
    • OOO "Triest"

      — Boomstamstroken of cirkels onder bomen kunnen met verschillende materialen worden gemout. In de tuin worden hiervoor ook kleine steentjes gebruikt. Dit zal de boom niet beschadigen.

      antwoord
  2. Irina Zdankevich, Izjevsk

    Nu groeit het gras en het onkruid heel snel. En daar zijn we niet erg verdrietig over: hoe meer we maaien en trekken, hoe gemakkelijker het is om voor de tuin te zorgen. We leggen al deze groene rijkdom in een dikke laag op de bedden, letterlijk op jacht naar gras: we maaien zowel voor het huis als een verlaten perceel. En dus meerdere keren per seizoen.
    Voor sommigen zal het uiterlijk van onze bedden niet erg mooi lijken - overal ligt droog gras. Maar in de natuur is kaal land een teken van problemen. Zelfs de plaatsen waar branden plaatsvinden, beginnen onmiddellijk te overgroeien. In een dennenbos loop je op een zacht kussen van gevallen naalden, zelfs een klein berkengordijn is het hele jaar door bedekt met gevallen bladeren. En we schrapen allemaal tot het laatste blad. We zijn bang voor besmetting, maar het is zoals het was en is. En we vergeten dat alleen sterke planten ziektes kunnen weerstaan.
    Dus help ze. Onder een laag mulch is de grond altijd zacht, ademt "volle borsten". Snijd de brandnetel een beetje en verdeel deze onder de tomaten. Als er geen tijd is, plaats dan brandnetelkussens rechtstreeks van de stelen. Het zal nog steeds helpen. Naaktslakken zullen hier niet komen, schepjes zullen ook stekelig zijn en schimmelinfecties, inclusief Phytophthora, zullen onopgemerkt verdwijnen. Bovendien krijgt u waardevolle kunstmest. Als het kruidenkussen vloeibaar is geworden, voeg dan meer toe. Overigens mulchen we ook de paden tussen de bedden. Schoon en functioneel!

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar