4 recensie (s)

 1. Oleg Efimov, a/g Dubrovka

  Sommige pompoenvruchten stopten met groeien, bedekt met een witte harde coating. Is het mogelijk om de situatie te corrigeren en de resterende planten van de ziekte te redden?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   “Het is zeer waarschijnlijk dat dit te wijten is aan een tekort aan kalium of fosfor. In dit geval vindt geen normale ontwikkeling en vorming van fruit plaats en begint de pompoenschors te kurken.
   Probeer de pompoenen te voeren met kaliumsulfaat en superfosfaat - 15 g per 1 m² grond. Kweek geen pompoenen op dezelfde plek, let op de vruchtwisseling en probeer de planten niet te veel water te geven.

   antwoord
 2. Olga GRIBKO

  Mijn Cucumber Super Yield-systeem

  Om komkommers te laten genieten van de oogst van zomer tot koud weer, zorg ik voor de bedden volgens een dergelijk systeem.
  Als er 3-4 bladeren op de planten zijn gevormd, verdun ik 30 druppels jodium in een emmer water, voeg 20 g geraspte waszeep en 1 liter melk toe, besproei de bernagie. Ik herhaal de procedure na 10 dagen.
  Op het moment van massale bloei in 10 liter water los ik 2 liter wei en 150 g suiker op. Ik verwerk de struiken overvloedig en giet dan 1 liter van de samenstelling onder elke plant. Dit verhoogt het aantal eierstokken aanzienlijk.
  In juni en begin juli week ik 's avonds een zwart brood in 10 liter water, kneed het' s morgens, voeg een flesje jodium toe en filter het. Ik verdun 1 liter vloeistof in 10 liter water en spuit komkommers. Ik verdun de resterende infusie met water 1: 5, geef de planten water onder de wortel (0 l per struik).
  Sinds het midden van de zomer verwerk ik komkommers met deze samenstelling. Ik vul een liter pot uienschil met 10 liter water, breng aan de kook, haal van het vuur, sluit het deksel, sta erop 12-14 uur en filter. Ik verdun met water 1:4. Eens in de 2 weken spuit ik rijkelijk op de bladeren.
  Ook verwerk ik vanaf het midden van de zomer elke 10-14 dagen komkommers met een oplossing van verse (ongekookte) wei of yoghurt (1: 5).

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De auteur stelde een nogal geavanceerd systeem voor om voor komkommers te zorgen. Hoewel, als je kijkt, er een gevoel is in elk van de voorgestelde recepten.
   Het eerste mengsel, door jodium en zeep, beschermt tegen ziekten en voedt melkplanten.
   Whey met suiker is een goede topdressing, die ook een goed effect kan hebben op de smaak van komkommers.
   Gist uit de broodsamenstelling "voedt" ook goed.
   Ui-kaf verhoogt de immuniteit van planten en beschermt tegen een spint.

   Nikolai CHROMOV, Cand. van wetenschappen

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar