1

hoe 1

  1. Alexandra GURIN

    We vermeerderen kamperfoelie door middel van gelaagdheid

    Ik propageer groenblijvende winterharde geurige kamperfoelie (kamperfoelie), waarvan de wijnstokken tot 6 m lang worden, door groene gelaagdheid. In de tweede helft van augustus leg ik de lange ranken van de plant op de grond, bestrooi deze op verschillende plaatsen met een mengsel van aarde en zand (1:1), zet hem vast met kleine zelfgemaakte nietjes gemaakt van dikke draad en water Het. Ik zorg ervoor dat ik de grond eromheen mulch. Bovendien geef ik op geen enkele manier om de stekken: ze krijgen al hun voedingsstoffen van de moederplant. In het vroege voorjaar, voordat de knoppen opengaan, snijd ik de bewortelde stekken van de moederplant af, graaf ze voorzichtig (om de wortels niet te beschadigen) op en plant ze opnieuw op een vaste plaats.

    Ik geef jonge planten vaak water. Ze bloeien in het derde jaar in juni en genieten 3-2 weken van hun geurige bloemen. Ik geef volwassen planten water als dat nodig is, en in het vroege voorjaar snoei ik ze altijd lichtjes, waardoor ze de gewenste vorm krijgen.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar