2 recensie (s)

 1. Elena Koeznetsova

  Ik zag een idee van een bloemenblogger: zodat huisdieren bloembedden met rozen niet bederven, moet je aanplant mulchen met vuren kegels. Is het schadelijk voor planten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Vurenkegels (echter net als dennenappels) verzuren de grond, daarom zijn ze niet geschikt voor alle planten. Om de grond in de rozentuin niet te verslechteren, strooi je houtas, gebluste kalk of dolomietmeel onder de struiken (volgens de instructies) en mulch je vervolgens met kegels. Maar kijk eerst eens goed: de karakteristieke donkere vlekken op de kegels kunnen een teken zijn van een schimmelziekte. Zorg ervoor dat u de vuren kegels vóór gebruik behandelt met het biologische product Fitosporin-M (20 ml per Yul water).

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar